IKEA vill sälja i Haparanda

Notera att denna artikel är från 2016

Ikeagruppen har bestämt sig för att inom högst två år sälja 25 köpcenter i Europa – Haparanda är ett av köpcentren.

I Sverige är planen att sälja fyra av de elva köpcentren: Örebro, Borlänge, Uddevalla och Haparanda. Det rapporterar Smålandsposten.

– Vi har en vision om att skapa mötesplatser kring våra köpcenter. Att det inte bara är köpcenter utan även andra aktiviteter, mer som ett utflyktsmål, säger Josefin Thorell till Smålandsposten.

Efter att under en period studerat de köpcenter som finns menar Ikeagruppen att ett antal inte stämmer överens med visionen gruppen har för sina Ikea centres.

– Vi kan inte utveckla konceptet vid dessa, säger Josefin Thorell som räknar med att det försäljningarna ska vara klara under andra halvåret 2018.

Totalt innebär det även att omkring hälften av köpcentrerna i Europa kan bli sålda. De som finns i Ryssland, Kina och andra länder ska dock finnas kvar.

Simon Jakobsson Norrbottenskuriren

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.