I Västerbotten gillar man auktioner på nätet

I Västerbotten gillar man att handla på auktioner på nätet. I e-handelsföretaget Traderas årsrapport visar det sig att Västerbotten ligger på tredje plats i landet när det gäller auktionsköp. Bara på Gotland och i Dalarna handlas det mer.

De mest populära kategorierna på Tradera 2017 var kläder, barnkläder & barnskor samt antikt & design. Den kategori som växte mest 2017 var kategorin leksaker som ökade med 36 procent jämfört med 2016, tätt följt av kläder som växte med 29 procent och barnkläder, 28 procent.

– Det är glädjande att modekategorin fortsätter öka så starkt på Tradera. Hela 70 procent av ett plaggs totala klimatpåverkan ligger i just produktionsfasen, så om vi blir bättre på återbruk så gynnar det verkligen miljön. Att leksaker tagit sådan fart är en naturlig följd av att föräldrarna redan har vanan inne att sälja barnens kläder vidare. Då ligger även leksakerna nära till hands, säger Sofia Hagelin, pressansvarig Tradera i ett pressmeddelande.

Listan över trendande prylar på Tradera toppas av årets stora fluga bland barn – Fidget spinnern. Även Nintendo Switch och ovanligt många domännamn har sålts i år. Den dyraste auktionen 2017 blev biljetterna till matchen mellan Manchester United/Arsenal från Lindelöfs privata box som gick för 379 100 kronor som såldes till förmån för Musikhjälpen nu i december.

Mest uppmärksammade auktionen stod Marcus Birros exfru för när hon sålde deras bröllopstavla i början på året. Den lockade in drygt 178 000 besökare till Tradera. Även långklänningen från Elle-galan som Camilla Läckberg sålde till välgörande ändamål drog stor publik.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.