Hon fick Norra Skogsägarnas jämställdhetspris

Anita Backvid Foto: Lars Westerlund

På Norra Skogsägarnas föreningsstämma, som genomfördes idag i Skellefteå delades det ut ett flertal priset. Bland annat gick Jämställdhetspriset till Anita Backvid, Skellefteå och Naturbruksgymnasiet i Burträsk delade Framtidspriset med naturbruksgymnasierna i Kalix och i Skedom.

 

Anita Backvid bor i Skellefteå men har sin skogsfastighet i Överkalix.

– När min man dog för 15 år sedan fick jag ensam ta ansvar för skogsfastigheten. Från början kunde jag inget om skogsbruk men jag tog kontakt med Säf-kvinnorna inom Norra Skogsägarna och skaffade mig mer och mer kunskap, berättar hon.

Anita har deltagit i fokusgrupper för att utveckla jämställdheten inom Norra Skogsägarna och varit drivande i jämställdhetsarbetet i Överkalix. Hon har också planerat och genomfört utbildningar kring detta.

Vi har ett mycket bra programråd som är väldigt engagerade i utbildningen.

– När det gäller utbildningarna har jag stor nytta av att jag arbetat som hörselpedagog inom landstinget, säger Anita Backvid.

De tre naturbruksgymnasierna får Framtidspriset för att de utgör basen för branschens kompetensförsörjning.

– Intresset för våra utbildningar ökar och vi har betydligt fler sökande till hösten än vad vi hade förra året, berättar Jörgen Malm, rektor vid Naturbruksgymnasiet i Burträsk.

Han konstaterar att skolan har ett mycket bra samarbete med företagen inom skogsindustrin.

– Vårt programråd är väldigt engagerade i utbildningen, säger han.

– Utbildningen är mycket bra och jag gillar att det ingår så mycket praktik, berättar eleven Sara Söderström från Frostkåge.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.