Hett seminarium om flygskatten arrangeras i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Ett plan kommer lastat. Under januari hade Arvidsjaurs flygplats 2000 fler resenärer än samma period ifjol. ”I år tror jag vi får en bra bit över 60 000 resenärer”, säger flygplatschef Ralf Lundberg. Foto: Malin Johansson

På onsdag den 15 februari arrangerar Handelskamrarna i Norrbotten och Västerbotten, tillsammans med Svenskt Flyg, ett remisseminarium i Skellefteå om den planerade flygskatten.

Den 30 november 2016 presenterades utredningsförslaget om en ny svensk skatt på flygresor. Fram till den 1 mars 2017 är förslaget ute på remiss. Under seminariet i Skellefteå kommer utredningens förslag att belysas ur flera olika perspektiv, från klimat till tillgänglighet och konkurrenskraft.  Man kommer att presentera konsekvenserna av en nationell flygskatt och diskutera kring hur vi flyger hållbart och vad vi kan lära av andra EU-länder.

På plats finns bland andra Svensk Flygs ordförande Niklas Nordström och vd Anna Wilsson samt Peter Forssell, Västerbottens Handelskammare och Robert Lindberg, Skellefteå Airport.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.