Hedersutmärkelse till Bastuträsk charkuteri

Bastuträsk charkuteri har tilldelats hedersutmärkelsen Norrlandsbjörnen, som går till ett företag vars förtjänstfulla insatser gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle. Här ses företagets vd Mattias Berg. Arkivbild: Leif Andersson

Norrlandsförbundet delar varje år ut hedersutmärkelsen Norrlandsbjörnen i de fem nordligaste länen. I år tilldelades Bastuträsk charkuteri priset i Västerbotten.

Sedan 1953 har Norrlandsförbundet varje år delat ut hedersbelöningen Norrlandsbjörnen till utvalda mottagare i de fem Norrlandslänen.

Utmärkelsen delas ut till förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle.

I år fick alltså Bastuträsk charkuteri motta hedersbelöningen med motiveringen:

”Företaget har lyckats i en verkligt tuff bransch där kvalitet är ett absolut krav. Ett kvitto på att produkterna håller högsta kvalitet både vad gäller utseende, struktur och smak är att företaget erhållit flera medaljer vid SM. Företaget har en stor passion för lokalproducerat och klimatsmarta alternativ och samtidigt som man värnar det traditionella och inte är rädda för att testa nya sätt att utveckla företaget.”

Johan Bellgran, produkt- och marknadsansvarig vid Bastuträsk charkuteri, gläds såklart åt priset.

– Jätteroligt och en bekräftelse på att vi har en produkt som är rätt i tiden och ett kvitto på att vi gör något bra för bygden, säger han till Norran och fortsätter:

– Vi har en lokal produktion och en lokal förädling och jobbar på att ta det lokala till en ny nivå utan att tumma på kvaliteten.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.