Här är den nyaste listan: De är rikast i världen 2017

Topp tre: Bill Gates, Warren Buffet samt Jeff Bezos. Fotomontage. Foto: TT

I år finns det sammanlagt 2 043 dollarmiljardärer och toppar listan gör som vanligt medgrundaren till Microsoft Bill Gates.

För fjärde året i rad är han världens rikaste och hans förmögenhet har ökat från 75 till 86 miljarder dollar det senaste året. Det visar en lista från den amerikanska affärstidningen Forbes som Veckans Affärer rapporterar om.

Den person vars förmögenhet har ökat mest på listan är Jeff Bezos, grundaren till Amazon. Han blev 27,6 miljarder dollar rikare på ett år.

Enligt Forbes är Stefan Persson, ordförande i H&M, världens rikaste svensk på plats 43 med 19,6 miljarder dollar.

Enligt Kerry Dolan, en av flera redaktörer på Forbes, är två av orsakerna till att antalet dollarmiljardärer har ökat de stigande börserna och det stigande oljepriset. De stigande aktiekurserna beror i sin tur på en Trump-effekt.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.