Han blir Renholmens nye vd

Per Jonsson Foto: Leif Andersson Arkivbild

Nu är det dags för generationsskifte på verkstadsföretaget Renholmen i Byske. Den 1 maj tar projektchefen Per Jonsson över vd-rodret från nuvarande vd Gunnar Marklund som går i pension 2019. 

– Det känns väldigt spännande och inspirerande. Renholmen är ett välskött, välkänt och växande företag och jag är glad och stolt över att få ta vid och driva det vidare i samma fina anda som har gjort oss marknadsledande idag. Jag brinner verkligen för ledarrollen och entreprenörskapet, berättar Per Jonsson i ett pressmeddelande.

Han arbetade i många år som montör och montageledare på Renholmen innan han sadlade om och blev egen. Men kontakten med Renholmen fortsatte genom Per Jonssons företag Legosvets, en av Renholmens underleverantörer. Per har även hunnit med att driva företag inom träindustrin där han haft många samarbeten med sågverk.

2016 återvände han till Renholmen i rollen som projektchef, där har han ansvarat för projektledarna, serviceteknikerna och inköpsavdelningen och skapat ett effektivt arbetsflöde genom organisationen.

– Per har gedigna kunskaper om Renholmens produkter efter att ha jobbat med dem i 30 år, både internt och som extern partner. Han är bred i sitt kunnande och har en stor entreprenörsanda. Jag rekryterade honom till hans nuvarande tjänst och vet att han är helt rätt på alla punkter, säger Gunnar Marklund som jobbat på Renholmen sedan 1974 och varit vd i drygt 14 år.

Han kommer att finnas kvar på vd-posten till och med sista april, verksamhetsåret ut, och därefter fungera som bollplank till den nya vd:n fram till sin pension i början av 2019.

– Vi får en kontinuitet med överlappning i ledningen av bolaget och det blir en väldigt bra lösning, menar Gunnar.

Per Jonsson konstaterar att Renholmen går in i kommande verksamhetsår med en fin orderbok. De har etablerat sig i Finland där de nu är den starkaste leverantören av virkeshanteringsutrustning.

– Vi fortsätter att rekrytera ny kompetens och öka våra resurser. Min roll blir att ta tillvara på all kunskap som Renholmen samlat under många år med Gunnar i spetsen, och fortsätta utvecklingsarbetet så att vi kan bli ännu effektivare och ligga kvar i topp, avslutar Per Jonsson.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.