Han blir regionchef för forskningsinstitut i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Adam Wikström

Adam Wikström har fått uppdraget att ansvara för forskningsinstitutet RISE regionkontor i Skellefteå. 

RISE skapades vid årsskiftet när forskningsinstituten Innventia, SP och Swedish ICT slogs samman. Nu satsar institutet, Sveriges största med 2 200 medarbetare, på att stötta små och medelstora företag  i norra Sverige.

Adam Wikström är civilingenjör, doktor i hållfasthetslära och har själv drivit företag inom livsmedel, teknik och transport. Hans roll är att sy ihop samarbeten som gynnar de lokala företagen.

– Ofta saknar små företag tillgång till forskare, ingenjörer, laboratorier och testanläggningar som krävs när nya produkter ska utvecklas. Vi erbjuder allt detta i nära samarbete med LTU Business, säger Adam Wikström i ett pressmeddelande. .

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.