Han blir Merikos nye vd

Jimmie Wiklund och Hans Olofsson

Skellefteföretaget Meriko har fått en ny vd. Från den 1 november tar Hans Olofsson, från Norrfjärden, över den rollen. Han kommer närmast från ett arbete i säljledningen hos Swecon i Eskilstuna.

Hans Olofsson blir samtidigt vd för Merikos systerbolag Nelab Försäljning och Comdate i Piteå samt för Doorsystem i Lödderköpinge.

– Nelab och Comdate har idag en väldigt stark position i Piteå Älvdal. Vi ska jobba hårt för att behålla kvalitet och position på den marknaden samtidigt som vi ska öka våra marknadsandelar på orter som Luleå och Skellefteå. Två orter där vi idag finns etablerade och där vi redan har kontrakterat ett par nyckelkunder. Där ser jag en stor potential, kommenterar Hans Olofsson i ett pressmeddelande.

Nelab Invests ägare Jimmie Wiklund, som sedan november 2016 också fungerat som tillförordnad vd, är  mycket nöjd med att ha fått Hans Olofsson som ny vd för Nelab-koncernens helägda dotterbolag.

– Med Hans vid rodret får vi alla en erfaren och bra ledare vilket ger oss goda förutsättningar för att vidareutveckla samarbetet och lösa gemensamma företags- och utvecklingsfrågor. För mig själv kommer detta att innebära att jag kan satsa än hårdare på operationell utvecklig och styrelsearbete från ägarbolaget, avslutar Jimmie Wiklund.

Hos Meriko arbetar sex hisstekniker med installation och service av hissar i Skellefteå med omnejd. Meriko  startades 2000 och ägs sedan 2012 av Nelab Invest som har cirka 120 anställda och omsätter 150-160 miljoner kronor. 

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.