Han blir brittisk honorärkonsul i norra Sverige

Thor Persson

“Storbritannien har alltid legat mig varmt om hjärtat”, uppger han efter tillkännagivandet.

 Det är den brittiske ambassadören i Sverige, David Cairns, som i ett pressmeddelande meddelar att Thor Persson utsetts till honorärkonsul för norra Sverige.

Som honorärkonsul kommer Thor Persson att assistera ambassaden i konsulära frågor och främja relationen mellan Storbritannien och Sverige.

Han har en bakgrund som kommunikationschef på Volvo lastvagnar och har även varit ordförande i Västerbottens Handelskammare under många år.

Thor Perssson har även arbetat som journalist på Sveriges Radio Västerbotten, Västerbottens-Kuriren och Västerbottens Folkblad.

Thor Persson är baserad i Umeå men hans område kommer att innefatta Norrland, det vill säga Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län.

”Storbritannien har alltid legat mig varmt om hjärtat. Därför känner jag mig både stolt och hedrad över uppdraget. Jag ser fram emot att få bidra till att främja och utveckla relationerna mellan våra länder, skriver Thor Persson i pressmeddelandet”.

Bo Wallin VK

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.