Han blev Årets Företagare i Skellefteå

Företagarna Skellefteå och Företagarna Burträsk/Lövånger har utsett Anders Hedlund, vd på Fumex AB i Skellefteå, till Årets företagare i Skellefteå kommun.   Han kan därmed bli såväl Årets Företagare i Västerbotten som Årets företagare i Sverige.

Motiveringen

” Anders Hedlund, har genom ett tålmodigt arbete utvecklat Fumex till att vara ett ledande företag kring olika utsugsutrustningar. Utvecklingen har gått från en stark ställning på den inhemska marknaden till att bli en stark aktör på världsmarknaden.”

Han är idag 72 år och har varit vd sedan 1994 och i stort sett har det varit en konsekvent tillväxt i företaget under hans ledning.Tillväxttakten har legat på nästan tio procent per år i snitt och lett till att företaget nu omsätter över 100 miljoner. Omsättningsökningen beror nästan helt på en ökning av exporten. Företaget har 44 anställda.

– Av vår försäljning går idag 70  procent på export. För att fortsätta tillväxten på export satsar vi på egna säljbolag i USA, Tyskland och Kina. Den satsningen förväntas ge bra utveckling under kommande år. Förutsättningarna för dessa nödvändiga satsningar finns i stark hemmamarknad med en stabil bas och förankring i Skellefteå,  säger Anders Hedlund i ett pressmeddelande.

Fumex AB  tillverkar sugutrustningar både för industrimiljö och för laboratorium. Inom laboratoriemiljö är företaget idag världsledande.

– Vi ska vara lite bättre och lite snabbare än konkurrenterna. Vi köper inte produkter i Kina, vi säljer. Så även i Indien, avslutar Anders Hedlund.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.