Nu kan du besöka lokala gårdar i Skellefteå

Regina och Oscar Rönngren på Bergsåkersgården, en av de gårdar som kan besökas under MatTuren Foto: Ulrika Andersson

Den 13 augusti genomförs MatTuren i Skellefteå där allmänheten har möjlighet att besöka lokala matproducenter på 15 gårdar i kommunen. I år arrangerar dessutom kommunen gratis bussresor mellan gårdarna.

– Evenemanget har någonting för alla. Lammsafari lockar många barnfamiljer, andra kommer för möjligheten att besöka den levande landsbygden eller köpa lokal mat, berättar Ulrica Andersson, ordförande i föreningen MatTuren i ett pressmeddelande.

Tre bussar kommer att köra längs två olika sträckor. En buss går Skellefteå-Bureå-Burträsk-Skellefteå. De två andra går Skellefteå-Bergsbyn-Bureå-Lövånger-Skellefteå. Bussarna är gratis.

– En speciell inbjudan har gått till kommunens nyinflyttade och vi hoppas att många, både nya och etablerade Skelleftebor, tar chansen att se vad vår landsbygd har att erbjuda, säger Maria Edström,  ansvarig för Inflyttarservice vid Skellefteå kommun.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.