Gold of Lapland lanserar unik VR-lösning på mässa i Finland

Foto: 3d-foto

När turistorganisationen Gold of Lapland den 22-23 april deltar på finska Österbottens Stormässa i Vasa har de med sig en ny  360-plattform där mässbesökarna får uppleva delar av Gold of Laplands område virtuellt genom VR-glasögon på plats i montern.

Tanken med plattformen, som utvecklats av företaget 3D-Foto i Lycksele, är att besökaren ska få en snabb överblick över området och sedan klicka sig ner på marknivå och till de olika turistföretagens utbud.  Bakom den virtuella satsningen står Lycksele kommun och det har även har det tagits fram en 360-plattform i Malå kommun.

– För oss är det viktigt att visa upp våra besöksmål på ett innovativt sätt, vad jag förstår så är detta ganska unikt i Sverige. Projektet är i full gång och kommer arbetas med och vidareutvecklas under hela året säger Marie Öhlund, näringslivsutvecklare på Lycksele kommun i ett pressmeddelande.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.