Företag från Skellefteå på turistmässa i Holland

Sex företag från turismnäringen i Västerbotten,  varav två från Skellefteå, deltar på den stora semestermässan Vakantiebeurs i Utrecht, Holland. Där marknadsför de attraktioner och destinationer i Västerbotten för den internationella marknaden.

Vakantiebeurs, som funnits sedan 70-talet, är för yrkesverksamma från turist- och resebranschen och en konsumentmässa för dem som är intresserade av semestermål över hela världen.

På mässan finns reseorganisationer, turistbyråer och campingplatser som tillhandahåller information om destinationer och resealternativ. Mässan pågår från den 10 till den 14 januari.

Med stöd av Invest in Västerbotten deltar följande västerbottniska företag:

Granö Beckasin, hotellanläggning, Vindeln
Subarctic Incoming, destinations- och researrangör, Skellefteå
Forsknäckarna, forsränning och upplevelseföretag, Vindeln
Burträsk camping, camping, Skellefteå
Tärnaby fjällhotell, hotellanläggning, Storuman
Next of Quin, vandrarhem, Nordmaling

– Den västerbottniska turismen har mycket god potential att öka sin omsättning. Under sommaren 2017 ökade de utländska turisterna med 5,4 procent. Att visa upp destinationer och aktiviteter på mässor som Vakantiebeurs är ett sätt att främja en fortsatt tillväxt inom länets turismföretag, säger Aurora Pelli, projektledare för Invest in Västerbotten i ett pressmeddelande.

Vid mässan samlas företagen under flaggen ”Visit Västerbotten in Lapland”, tillsammans med Visit Sweden i mässans Sverigemonter. Samtliga företag som deltar från länet tillhör specialiseringsområdet ”upplevelsenäringar” som är en prioriterad näringsgren i den regionala innovationsstrategin för 2014- 2020.

Invest in Västerbotten är ett regionalfondsprojekt som ska hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att hitta internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, samt stöd för att företag ska kunna delta vid internationella mässor där potentiella kunder och distributörer finns.

Över 40 företag från länet har hittills tagit del av Invest in Västerbottens insatser under 2017, och fler företag kommer att delta under våren 2018.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.