Före detta skelleftebo får toppjobb hos tankesmedja

Notera att denna artikel är från 2017
Jacob Lundberg

Den före detta skelleftebon Jacob Lundberg har utsetts till chefsekonom för det svenska näringslivets tankesmedja Timbro.

– Jag ser fram emot att företräda Timbro på det samhällsekonomiska området. Det många viktiga frågor att ta sig an: protektionism, skattehöjningar och debatten om ojämlikhet, säger Jacob Lundberg i ett pressmeddelande.

Han är doktorand i nationalekonomi vid Uppsala universitet och slutför just nu sin avhandling om skatter och ojämlikhet. Han är sedan tidigare knuten till Timbro i olika egenskaper: som researcher, rapportförfattare och fellow. Som chefsekonom tillträder han i sommar.

– Av alla kandidater är Jacob den som bäst förenar det vårt arbete kräver: ett solitt intresse för forskning, en marknadsliberal grundsyn och en förmåga att kommunicera ut sina resultat på ett tydligt sätt, säger Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall.

Han efterträder Jesper Ahlgren, som i november blev Moderaternas chefsekonom.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.