Före detta arjeplogbo skriver avtal med sportjätte

Umeåprofilen Krister Ruth har skrivit ett avtal med sportjätten Stadium för sin uppfinning Fastgrip.

Stadium, en av Europas största sportkedjor, väljer nu att ta in Umeåbon Krister Ruths uppfinning Fastgrip under nästa säsong, berättar Affärsliv 24.

Fastgrip är ett bärhandtag för längdskidåkare, som även fungerar för upphängning i förrådet. Tidigare finns Fastgrip på ett flertal Team Sportia-butiker samt på fristående butiker och olika näthandlar, men nu skrivs alltså avtal med Stadium.

– Jag har fört diskussioner med dem under lång tid, så nu när allt är klart är jag otroligt hedrad och stolt, säger Krister Ruth.

Han menar att det är stentufft att ta sig in på de stora kedjorna med en ny produkt.

– Jag har pratat med många inköpschefer på de större kedjorna och de får in hur många produkter som helst. Jag lyckades klämma mig genom nålsögat och det känns fantastiskt. Men jag har försökt tänka i alla led kring bland annat pris, leverans, logistik och så vidare, och det tror jag har gynnat mig. Jag har också fått mycket hjälp från Almi och andra aktörer i Umeå.

Fastgrip kommer säljas på Stadiums Vasalopps- och edgebutiker över hela landet från Malmö i söder till Luleå i norr.

– Nu blir handtaget tillgängligt för en bredare publik, säger Krister Ruth.

Han berättar att Fastgrip fått god respons på sociala medier.

– Det är fantastiskt. På de filmer som jag lagt ut har sammanlagt över en halv miljon visningar. Dessutom är det många som visar sin tacksamhet över hur enkel och smidig de tycker att Fastgrip är att hantera. Inte minst har jag fått tackmejl från många föräldrar som förklarat hur de nu slipper kånka runt på barnens skidutrustning till och från skolan. Nu kan barnen själva bära sina egna skidor.

Själv är han en inbiten skidåkare, med rötterna i Arjeplog och nu bosatt i Obbola utanför Umeå.

– Självklart tror man på sin egen produkt, men jag hade aldrig vågat hoppas på att Stadium skulle ta in produkten redan i år. Men nu hände det. Jag måste nästan nypa mig i armen.

Elin Olsson Affärsliv 24

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.