Fazer beredda att sälja bageriet i Hökmark med hela maskinparken

Det finns en möjlig fortsättning för bageriet i Hökmark. Fazers företagsledning har nämligen ställt sig positiva till att sälja anläggningen med maskiner och allt till en eventuell köpare.

– Dessutom är företagsledningen positiv till att den som driver verksamheten vidare kan få fortsätta att leverera bröd till Fazer, berättar Skellefteå kommuns näringslivschef Bengt Ivansson som konstaterar att Fazer också valt den lösningen vid ett annat bageri som de valde att avveckla.

Skellefteå kommun har anlitat Jan Holmstedt vid Swedbank Företagsförmedling för att försöka hitta en köpare av bageriet och därmed rädda alla eller flera av de 60 arbetstillfällena i Hökmark.

– Några intressenter dök upp ganska fort, konstaterar Bengt Ivansson, som berättar att kommunen bildade en arbetsgrupp och satte igång den här processen ”10 minuter” efter att beskedet om nedläggningen kom den 31 januari.

Han menar att kommunen haft en bra dialog med Fazers företagsledning som gett den här öppningen för en fortsättning. Näringslivschefen konstaterar dock att den som köper bageriet måste räkna med att hitta fler kunder än Fazer för att få lönsamhet i verksamheten.

– Produktionen är inte bekymret utan det är snarare marknaden och möjlighet till distribution av brödet som är en färskvara. Marknaden för bröd är tuff och det gäller även för vitt bröd som produceras i Hökmark.

Bengt Ivansson betonar att den höga arbetsmoralen hos medarbetarna vid bageriet i Hökmark imponerat både på kommunen, företagsledningen och på de presumtiva köparna. Vilka intressenterna är vill han emellertid inte berätta innan säljprocessen är slutförd.

Det är inte kört för bageriet men mycket återstår innan alla bitar fallit på plats.

– Det är inte kört för bageriet men mycket återstår innan alla bitar fallit på plats. För att detta ska lyckas bör en lösning vara klar under våren, avslutar Bengt Ivansson.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.