Eskilstuna kommun studerade kulturhusprojektet i Skellefteå

Hanna Hedlund, biträdande projektledare för kulturhusbygget i Skellefteå visar platsen där huset ska uppföras för Martin Roos och Emelie Gard, Destination Eskilstuna. Foto: Lars Westerlund.

I tisdags kom företrädare för Eskilstuna kommun och några företag från Eskilstuna på besök till Skellefteå för att studera hur arbetet med kulturhusbygget genomförs.

– Vi planerar också för bygget av ett liknande kombinerat kulturhus med kongresshall i Eskilstuna. Därför vill vi lyssna in hur man tänkt i Skellefteå kring detta, berättar Eva Norberg, kommunikationsdirektör vid Eskilstuna kommun.

Hon konstaterar att i Eskilstuna har det aldrig varit aktuellt att kommunen ska driva någon kongresshall i huset.

– Vi har en ett bra samarbete med näringslivet och det blir helt och hållet deras sak att satsa på en sådan verksamhet, säger Eva.

Eskilstuna har idag samma problem som Skellefteå när det gäller möjligheten att ta emot stora kongresser.

– På Elite Hotel finns en konferenslokal som klarar cirka 500 personer i biosittning och det räcker inte till för att kunna vara värd för en stor kongress.

Under dagen i Skellefteå fick delegationen från Eskilstuna både möta ledningsgruppen för kulturhusbygget och de som leder verksamheter som ska få nya lokaler där. Det hela avslutades med ett vått besök på platsen där kulturhuset ska byggas.

Eva Norberg är mycket nöjd över studiebesöket som arrangerades av Skellefteå Convention Bureau.

– Det var professionellt och inspirerande. Nu åker vi ned till Malmö för att se hur de tänkt när det gäller deras kulturhus som redan är byggt, avslutar Eva Norberg.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.