Dialogmöte på gång om skolan i Norsjövallen

Norsjövallens skola. Foto: Arkivbild.

Företrädare för Norsjö kommun ska träffa byborna i Norsjövallen för att diskutera vad som ska hända med skolfastigheten.

Efter alla turer kring Libo Care tvingades företaget flytta ut från gamla skolan i Norsjövallen i början av januari. Vad som nu ska hända med fastigheten var en av punkterna när Norsjö kommun, Norsjöbygdens företag och Bastuträsk företagarförening bjöd in till företagsfrukost på järnvägsstationen i Bastuträsk.

Roger Albertsson, som arbetar med projekt Arbetsskapande åtgärder på kommunen, berättade att det ska hållas ett dialogmöte i Norsjövallen i april.

Förslag

– Då ska vi resonera om framtiden. Det känns rätt att prata med befolkningen i Norsjövallen först, att höra vad de har för tankar och idéer, sa han.

En del idéer har redan kommit in, bland annat att skolan ska bli seniorboende. Men om det blir så eller om någon kommunal eller privat verksamhet tar plats i huset återstår att se.

– Vi måste vara öppna för allt, sa Roger Albertsson.

En annan punkt på programmet var framtiden för Världens längsta linbana. Tillväxtchef Eleonore Hedman berättade om nuläget och om det arbete som väntar för att försöka rädda linbanan.

Vi måste vara öppna för allt.

Även här kommer det att hållas ett möte i april, där olika idéer ska stötas och blötas.

– Det är en väldigt viktig besöksanläggning för Norsjö kommun och för Västerbotten. Det är ett unikt besöksmål med en internationell dragningskraft, sa Eleonore Hedman.

Barnomsorg

Hon berättade även om rekryteringsmässan som ska hållas på Medan i Norsjö nästa vecka. Deltagarna konstaterade att det nu börjar bli konkurrens om arbetskraften och att det är viktigt med både bostäder och satsningar som gör kommunen mer attraktiv. Inte minst efterlystes en utbyggnad av barnomsorgen i Bastuträsk för att få ner storleken på barngrupperna.

Reglerna kring upphandling och den växande företagsamheten i Norsjö kommun var andra ämnen som avhandlades. Mötet lockade omkring 15 personer.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.