Dokumentär gav bilbesök och ny simssponsor

Foto: Ted Logardt/Visit Skellefrteå.
Foto: Ted Logardt/Visit Skellefrteå.
Foto: Ted Logardt/Visit Skellefrteå.

Den spanske äventyraren Jorge Traver deltagande på Vintersimmet i Skellefteå 2016 blev en dokumentärfilm. Nu har den gett ringar på vattnet eller snarare bilar på snön då en spansk generalagent valde att köra upp 16 fordon och 30 gäster för en roadtrip.

Under den 24 minuter långa filmen om Traver från vintersimmet får han testa en del av de möjligheter som klimatet erbjuder: hundspann, snöskoteråkning och snöskor på havsis.

Det var en del av ett projekt ”The Pangea Ice Challenge” initierat av Visit Skellefteå, tillsammans med Visit Sweden och Pangea the travel store, vilken syftade till att lyfta Skellefteå som en vinterdestination med fokus på lättillgängliga, expeditionsliknande upplevelser.

– Det handlar i grund och botten om att bjuda in besökare till att dela vår arktiska vardag, säger Bo Wikström marknadschef på Visit Skellefteå i ett pressmeddelande.

Bokningsbara

Jorge Travers besök och filmen om honom var en del av projektet där vintersimmet, 2016, kom att stå i centrum.

– Vi ville få till en så intressant historia som möjligt där handlingens alla beståndsdelar skulle vara bokningsbara för en potentiell besökare, säger Wikström.

Förhoppningen var främst att ytterligare spanjorer skulle komma till Vintersimmet. Nu blev det än mer. Spanska Mini Cooper kom istället med 15 bilar och 30 gäster för en roadtrip i valda delar av det som kallas Swedish Lapland med Skellefteå är utgångspunkt.

– Det är jätteroligt att vi redan år ett ser att insatsen generar affärer. Vi ser det helt enkelt som en väldigt lyckad aktivitet där alla inblandade har haft stor nytta av både process och resultat, säger Bo Wikström.

Ny sponsor

Dokumentären användes också vid införsäljningen av en ny sponsor till Vintersimmet, det tyska flygbolaget Prosky som flyger på Arvidsjaur under vintrarna.
 Nu ska de sälja in regionen via en egen dokumentär kommande vinter.

Framöver kommer Porsche Italien till Skellefteå. De kommer att ha 15 professionella instruktörer och ett femtiotal kunder under tio dagar på Varuträsket.

 

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.