Det företaget betalar ut högst lön i din kommun

Outotec och Bennys gräv är två företag som sticker ut i en genomgång av de arbetsgivare som delar ut högst snittlön i varje kommun.

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe har gjort en genomgång av de företag som delar ut högst snittlön i respektive kommun.

I Skellefteå kommun är det Outotec Sweden AB som är nummer ett. Företaget, som har 194 anställda, har en genomsnittlig årslön på 610 000 kronor.

I topp i Norsjö är Drömtrappor AB, med 113 anställda och en snittlön på 343 000 kronor, i Malå är det Bennys Gräv med 112 anställda som toppar med 410 000.

Biltestföretaget Tjintokk Aktiebolag toppar i Arjeplogs kommun, med 76 anställda och en snittlön på 323 000 kronor.

Tittar man på Umeå, så toppas listan av Delete Service AB, med 153 anställda och en snittlön på 583 000. I Piteå är det Smurfit Kappa Kraftliner, med 549 anställda, som toppar med 495 000 kronor.

Listorna grundar sig på aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad/antal anställda från företagens egna bokslut.

Alla snittlöner är inklusive skatt, exklusive sociala avgifter. Lön till vd och styrelse ingår inte.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.