Den största bostadsaffären någonsin i Norrland

Notera att denna artikel är från 2015

Rikshem gör nu den största bostadsaffären någonsin i Norrland. Bland annat köper man närmare 600 lägenheter i Umeå av Akelius.

I början av oktober berättade Affärsliv24 att fastighetsjätten Akelius lämnade norra Sverige och därmed sålde sina fastigheter i Umeå, Haparanda och Östersund. Nu står det klart att Rikshem köper alla fastigheterna av Akelius för 1,8 miljarder kronor.
– Det är den största bostadsaffären någonsin i Norrland, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem, till Affärsliv24.

I Umeå köper Rikshem närmare 600 lägenheter fördelade på 20 fastigheter på bland annat Nygatan, Morkullevägen, Lagmansgatan och Sandbackavägen.
– Vi fick med oss några byggrätter på Mariehem i affären också, så vi ska omedelbart utreda om vi kan börja bygga hyresfastigheter där, säger Jan-Erik Höjvall.

Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter där företaget verkar. Akelius personal i Umeå går dock över till Rikshem i och med köpet.
– Det är en handfull personer i Umeå, säger Jan-Erik Höjvall.

Totalt köper Rikshem 47 bostadsfastigheter på 120 000 kvadratmeter i Umeå, Östersund och Haparanda. De beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.
– Det är kul att investera i Norrland. Och det är väldigt intressant med Umeå, som är en tillväxtort. Vi ser fram emot att vara med och utveckla de orter vi gör investeringar i, säger Jan-Erik Höjvall.

Tidigare i år gjorde Rikshem sin första stora affär norr om Uppsala när företaget köpte cirka 1 600 lägenheter i Luleå från Lulebo och Luleå kommun.

ELIN OLSSON/AFFÄRSLIV24

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.