Den största bostadsaffären någonsin i Norrland

Notera att denna artikel är från 2015

Rikshem gör nu den största bostadsaffären någonsin i Norrland. Bland annat köper man närmare 600 lägenheter i Umeå av Akelius.

I början av oktober berättade Affärsliv24 att fastighetsjätten Akelius lämnade norra Sverige och därmed sålde sina fastigheter i Umeå, Haparanda och Östersund. Nu står det klart att Rikshem köper alla fastigheterna av Akelius för 1,8 miljarder kronor.
– Det är den största bostadsaffären någonsin i Norrland, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem, till Affärsliv24.

I Umeå köper Rikshem närmare 600 lägenheter fördelade på 20 fastigheter på bland annat Nygatan, Morkullevägen, Lagmansgatan och Sandbackavägen.
– Vi fick med oss några byggrätter på Mariehem i affären också, så vi ska omedelbart utreda om vi kan börja bygga hyresfastigheter där, säger Jan-Erik Höjvall.

Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter där företaget verkar. Akelius personal i Umeå går dock över till Rikshem i och med köpet.
– Det är en handfull personer i Umeå, säger Jan-Erik Höjvall.

Totalt köper Rikshem 47 bostadsfastigheter på 120 000 kvadratmeter i Umeå, Östersund och Haparanda. De beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.
– Det är kul att investera i Norrland. Och det är väldigt intressant med Umeå, som är en tillväxtort. Vi ser fram emot att vara med och utveckla de orter vi gör investeringar i, säger Jan-Erik Höjvall.

Tidigare i år gjorde Rikshem sin första stora affär norr om Uppsala när företaget köpte cirka 1 600 lägenheter i Luleå från Lulebo och Luleå kommun.

ELIN OLSSON/AFFÄRSLIV24

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.