Copperstone får klartecken för gruvbrytning

Foto: Victor Lundberg SCANPIX

Bergmästaren har idag beviljat Copperstone Resources bearbetningskoncession för fyndigheten Eva K, som ligger tio kilometer väster om Glommersträsk. Där får de nu rätt att utvinna silver, guld, bly koppar och zink. Koncessionen är giltig i 25 år.

Ansökan om bearbetningskoncession inkom 2007 till Bergsstaten 2007 och efter överlåtelse av ansökan om koncession är det nu Copperstone som varit sökande.

Ett villkor för verksamheten är att företaget årligen ska genomföra samråd med Mausjaur sameby. Syftet med detta samråd ska vara att klargöra behovet av åtgärder och resurser för att motverka störningar på samebyns verksamhet med rennäring.

Copperstone har sedan tidigare en bearbetningskoncession för fyndigheten i Svartliden som också ligger i närheten av Glommersträsk.

 

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.