Center för klövvård invigs i Sikeå

Den 14 februari invigs ett center för klövvård i Spiranhuset i Sikeå. Bakom satsningen står företaget Prevly som drivs av paret Peter och Maria Forssell. 

I samband med invigningen kommer de att presentera satsningen som vänder sig mot en internationell marknad och som kommer att skapa ett flertal nya arbetstillfällen i Sikeå. I Sikeå har Prevly inlett ett samarbete med det sociala företaget RTAS (Rätten Till Arbete Sysselsättning) som bedriver verksamhet både i Skellefteå och i Sikeå.

Prevly arbetar nu med att ta fram nya metoder och produkter för att komma tillrätta med klövrelaterade problem och sjukdomar, vilket utgör bondens tredje största sjukdomskostnad. Från Sikeå driver Prevly även en webbutik som säljer klövvårdsprodukter vilka valts ut av certifierade klövvårdare.

Peter Forssell var tidigare vd för Västerbottens Handelskammare och Maria Forssell var vd för det prisade företaget BioCool.

Centret för klövvård invigs av länsrådet Lars Lustig och kommunstyrelsens ordförande i Robertsfors Patrik Nilsson.

 

 

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.