Bioekonomiskt nätverk ska stärka företag i Västerbotten

Region Västerbotten och BioFuel Region har tagit initiativ till att bilda ett bioekonomiskt nätverk där elva regioner ingår. Syftet med samverkan är att bioekonomisektorn ska växa sig ännu starkare.

– Vi vill jobba tillsammans för att skapa starkare kraft till påverkan. Vi är glada att så många regioner vill samarbeta och tacksamma för förtroendet att leda processen, säger Erik Bergkvist (S) regionråd vid Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Målet är att ge företag verksamma inom bioekonomin bättre förutsättningar för att utveckla sin verksamhet. Detta ska leda till att innovationstakten, investeringarna och lönsamheten inom bioekonomisektorn ökar i Sveriges regioner.

Projektet pågår fram till 2020 med en budget på 3,6 miljoner kronor och finansieras av regionerna själva samt Tillväxtverket.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.