Skebo och Riksbyggen bygger 200 nya lägenheter

Notera att denna artikel är från 2016
Så planeras det nya området, med tre olika byggherrar.
Planering för Strömsörtomten. Illustration: Skebo.

En nytt stort bostadsområde planeras nu på Strömsörtomten i Skellefteå. Skebo och Riksbyggen är överens om att de ska bygga nytt tillsammans, och området väntas få 200 nya lägenheter.

Nyheten presenterades på en presskonferens på tisdagen. Riksbyggen förklarade att de tänker bygga några hus med bostadsrätter, medan Skebo bygger andra hus som ska ha hyressrätter.

Var sina hus alltså, med olika ägare.

Vidare blir det kontor i raden ut mot E4, vilka ska byggas av det kommunala bolaget Polaris.

Kontoren ska ge arbetsplatser för 450 personer. Hälften av kontorshuset hyrs ut till kommunal verksamhet och hälften till näringslivet.

Under mark bygger Polaris dessutom ett parkeringshus med plats för 500 bilar.

– Kontoren ska byggas först, det kan ske redan år 2017. Därefter följer bostäderna, som kan vara inflyttningsklara år 2020, sade Skebos vd Jerker Eriksson.

Läs mer: Skebo finansierar byggandet genom att sälja 544 lägenheter. 

Redan år 2014 aviserade Skebo att de ville bygga bostäder på Strömsörtomten. En nyhet denna gång är alltså att man får in en ny byggherre i Riksbyggen.

– Strömsör blir ett socialt hållbart område med blandade upplåtelseformer. Det ska bli ett promenadvänligt område alldeles intill Skellefteälven, säger Jerker Eriksson.

Läs också: Så här skrev vi när Skebo lanserade sina planer 2014.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.