Äventyr och problemlösning – Hans ger campingen egen profil

Många idéer. Hans Brettschneider har massor med bollar i luften runt Bureå Camping. ”Jag vill se mig som en paketerare.”, säger han. Foto: Jeanette Lövgren.
Kreativitet. Robert Lundmark (närmast) och Stefan Johansson jobbar med byggen i logen. Foto: Jeanette Lövgren.
Tre utmaningar. ”Jag har tre utmaningar: tid, tålamod och pengar!”, säger Hans Brettschneider. Foto: Jeanette Lövgren.
Ny som campingägare. Hans Brettschneider köpte Bureå Camping i höstas. Den har bland annat tio stugor. Foto: Jeanette Lövgren.

Hobbithålor kombineras med Lego och problemlösningar. På en camping. ”Vi vill bygga lite kring ”Robinson” och ”Genikampen”, säger Hans Brettschneider.

Sommaren efter Robinsonäventyret, 2009, blev Hans Brettschneider entreprenör i Kåge hamn och hade där bland annat caféet och stugflottar fram till i fjol.

Nu skrivs nästa kapitel.

Bra råmaterial

I höstas köpte han Bureå Camping.

– Den har haft relativt bra beläggning. Det flesta står där kort tid, få är säsongare, säger Hans över en kaffekopp.

 

Han berättar att han upplevde att han skulle ha svårt att komma vidare och utveckla verksamheten i Kåge även om det gått bra ekonomiskt. Därför kom möjligheten med Bureå i rätt tid.

– Den ligger bra till vid E4, vilket var viktigt för mig, bara två mil från Skellefteå och nio kilometer från flygplatsen.

200 boende

I dag består campingen av tio stugor, 48 platser och två servicestugor.

– Då vi har fullt kommer vi att ha cirka 200 boende.

Hans Brettschneider har gjort en lista på utveckling: sommaren 2017, framtidsplan och vinter är rubrikerna.

– Det första jag vill är att öka servicenivån. Jag vill också jobba med lokala företag.

Söndagsdanserna fortsätter, men lokalen, en loge, kommer övrig till att vara en kreativ mötesplats på campingen med bland annat Lego, Meccano och utställningar.

– Jag vill ha kreativa aktiviteter på campingen. Jag tänker satsa på problemlösning ar, en variant på Genikampen längs en gångstig.

Utställningar

Dessutom blir det utställningar i form av Lego samt prylar kopplade till Star Wars, Tintin och Asterix. Hans satsar på såväl öppet för allmänheten som för campinggästerna. En del tillkommer, annat försvinner.

– Jag vill att minigolfbanan tas bort då den är i dåligt skick och badtunnorna kommer inte att användas.

Hans har en plan på att skapa Hobbithålor. Han har kontakt med ett företag i Skellefteå som kan leverera boendet.

– Allt ska vara litet därinne från sängen till takhöjd och bord. Jag vill ha miniatyrer. Vi får se om jag hinner göra den redo i sommar.

Lokala guider

Hans tittar på både stort och smått, både på sådant på campingen och sådant i närområdet. Han planerar att trycka upp guider på utflyktsmål i närheten som Linnéstigen, Klosterholmen, Burehällarna och annat.

– Jag vill se mig som en paketerare, säger han och pekar på idéer både runt hund- och svampkurser. Sedan vill jag att folk ska kunna ta sig nedför älven på brädor. Det finns mycket att göra runt flottningen och jag vill gärna knyta ihop det.

I planerna framöver ligger främst en ny byggnad för året runt-bruk, som skulle minska trycket på logen.

– Jag har tre utmaningar: tid, tålamod och pengar! Jag får bromsa mig.

Hans räknar med att sex personer kommer att jobba vid campingen i sommar plus den personal Vuxenskolan kommer att ha där i samband med dess aktiviteter.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.