Arbetsförmedlingen slopar möjligheten till spontana besök på många kontor i Västerbotten

Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT.

De flesta av Arbetsförmedlingens kontor i Västerbotten kommer från den 2 maj enbart att vara öppna för bokade besök. Detta gäller bland annat för kontoren i Norsjö, Malå, Robertsfors och även för kontoret i Arjeplog.

– Vi gör det här för att öka kundnyttan. Vi går från oplanerade besök till fler bokade besök för att höja kvaliteten i vårt möte med våra kunder, berättar Anders Hahlin, arbetsförmedlingschef i Södra Lappland i ett pressmeddelande.

– Vi kommer också att använda tid och resurser till att vara ute hos arbetsgivare i större utsträckning. Vi kommer också att kunna stötta allt fler personer som har det svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Anders Eriksson, arbetsförmedlingschef i Skellefteå Norsjö.

Bemanningen på de berörda kontoren ska inte minska.

Kontoren i Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Umeå kommer också i fortsättningen att vara öppna för spontana besök. Kontoret i Umeå minskar dock sina öppettider.

Arbetssökande med e-legitimation kan numera skriva in sig vid Arbetsförmedlingen på webben och samtidigt boka tid för ett personligt besök vid kontoret. Från och med den 2 maj kan också en arbetssökande välja att få sitt stöd genom Arbetsförmedlingens Kundtjänst. Det är en rikstäckande funktion där kan man sköta alla kontakter på telefon eller via webben. Detsamma gäller alla arbetsgivare, som också kan få hjälp med sina rekryteringar på distans.

– Den digitala utvecklingen gör att Arbetsförmedlingens kunder i större utsträckning kan välja den kontaktväg som passar dem bäst, menar Carola Larsson, arbetsförmedlingschef i Umeåregionen.

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.