Alltele vände till vinst

Notera att denna artikel är från 2017
Ny vd. Johan Hellström leder Alltele sedan årsskiftet. Foto: Marie-Therese Karlberg/www.shayfoto.nu.

Tele- och bredbandsföretaget Alltele förbättrade rörelseresultatet kraftigt 2016 i jämförelse med 2015.

Rörelseresultatet 2016 blev 35,3 miljoner kronor, att jämföra med minus 45,3 miljoner kronor 2015. Resultatet efter finansnetto blev nästan 31 miljoner kronor under 2016.

Det sista kvartalet 2016 blev rörelseresultatet 9,5 miljoner kronor, att jämföra med 4,4 miljoner kronor samma tid 2015.

Den största händelsen under kvartalet var att Alltele förvärvade Umeföretaget Telecom3 för 169,7 miljoner kronor. Förvärvet blev klart vid årsskiftet och då tog också T3:s vd Johan Hellström över från Allteles huvudägare Mark Hauschildt som vd på de sammanslagna bolagen.

”Den nya organisationen är beslutad och arbetar med fokus på att få ut maximalt med synergier samt att starta upp korsförsäljningsaktiviteter och fortsatt fokus på företagsaffären”, skriver Hellström i en kommentar.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.