Allt fler reser till och från Skellefteå Airport – som går mot rekordår

Arkivbild

Passagerarantalet fortsätter att öka vid Skellefteå Airport.

Sedan i våras flyger både Norwegian och SAS mellan Skellefteå och Arlanda, vilket innebär att linjen dagligen trafikeras av upp till åtta avgångar. Statistiken för november visar på en passagerarökning med 49 procent jämfört med samma månad i fjol. Och sett till hela året så här långt så konstateras det att Skellefteå airport har fått 129 000 fler passagerare, vilket är en ökning med 50 procent jämfört med samma period förra året.

Skellefteå airports vd Robert Lindberg berättar i ett pressmeddelande att 2017 kommer bli ett rekordår för flygplatsen, som har en historisk ökning av antalet passagerare – bland de tio största tillväxttalen när det gäller alla Europas flygplatser.

– Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. 2017 har inneburit nya möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland, säger Robert Lindberg.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.