Alitalia säljs eller läggs ned

Alitalia står inför försäljning eller nedläggning. Italienska staten har gett den nationella flygjätten ett kortfristigt lån på motsvarande 3,8 miljarder kronor för att bolaget ska klara sig under en övergångsperiod, då beslut ska fattas om det ska avyttras eller försättas i konkurs.(TT)

2017-04-30 18:18

Alitalia står inför försäljning eller nedläggning.

Italienska staten har gett den nationella flygjätten ett kortfristigt lån på motsvarande 3,8 miljarder kronor för att bolaget ska klara sig under en övergångsperiod, då beslut ska fattas om det ska avyttras eller försättas i konkurs.

- Om bolaget lades ned omedelbart vore det ett värre dråpslag för Italiens ekonomi än det scenario vi nu står inför. Under en sexmånadersperiod kan Alitalia nu med hjälp av de statliga pengarna överleva och hitta en köpare som erbjuder italienarna den flygservice de behöver, säger näringsminister Carlo Calenda till tv-kanalen Sky TG24.

Konkurrenterna har dock visat föga intresse för att köpa Alitalia. Bankerna vill inte låna ut mer pengar till bolaget sedan de anställda tidigare i veckan vägrat godta en räddningsplan, som bland annat skulle ha inneburit att lönerna sänktes och att 1 700 personer tvingades sluta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!