Affärsutvecklingsbolag gör gemensam sak

Nystartade Skellefteföretaget Affärsliv W3 och Härnösandsbaserade Fredagar Företagsutveckling börjar samarbeta med målet att stärka regionens tillväxt.

Samarbetet kommer att ske från Ångermanland och norrut. De båda företagen samlas under hashtagen #ettstarkarenorrland.

I korthet går samarbetet ut på att Affärsliv W3 använder Fredagar Företagsutvecklings koncept för affärsmodeller och affärsutveckling för att nå ut till fler företagare i Norrland. Företagen kommer även att arbeta gemensamt med utförandet till kund.

De två företagen har tillsammans identifierat ett 50-tal potentiella företag där de ser ett direkt behov av stöd. Det handlar i första hand om bolag som har avstannat i utvecklingen och vill vidare genom att skärpa affären, samt skapa driv och engagemang bland de anställda.

Fredagar Företagsutveckling hjälper i dagsläget ett tiotal företag med att förbättra verksamheten nfrån Sundsvall till Kiruna.

– Det finns ofta en övertro på produktutveckling som språngbräda för expansion. Istället är det nästan alltid affärsmodellerna och lagarbete som skapar framgång när det gäller företagande, avslutar Pär Dunder.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.