Hela listan: Alla vinnare under Alvargalan 2018

Norrsten vann Årets företag. Foto: Thea Holmqvist

Årets nykomling (Delas ut av Value & Friends):

Sabina Consulting: Inom mötes- och hotellbranschen är Sabina Jonsson ett etablerat namn. Nu gör hon comeback som företagare. Med lång branschvana och brett nätverk vägleder och stöttar hon sina kunder inom möten och management. Bolaget utmärker sig som en driven och lovande aktör att räkna med i Skellefteås näringsliv.

Årets tjänsteföretag (Region Västerbotten):

Ghost Competence: Företaget som hjälper människor att fånga sina drömmar – i alla fall sina drömkarriärer – och hittar rätt kompetens för kundens behov. Med rötter i Skellefteå och lokalkontor i både Luleå och snart Umeå, jobbar Ghost Competence för att skapa och bibehålla så många arbetstillfällen som möjligt i norra Sverige. Här spökar det inte, här är det tillväxten som knakar i väggarna.

Årets handelsföretag (Skellefteå Handel/Visit Skellefteå):

ICA Kvantum: Prisbelönt matglädje varje dag känns från golv till tak året om. Färska dagligvaror och alltid med ett leende som sprider sig till kunderna. Utöver det visas mod och ambitioner att fortsätta satsa. Ta singelshopping, nätbutik eller fågel, fisk och mitt emellan direkt via drive in. We can’t wait for what’s in store!

Årets Exportföretag (Västerbottens Handelskammare/Nordic light group):

Valutec: Ett företag som verkar i det tysta men som sakta men säkert håller på att erövra världen. De går från land till land med sina högkvalitativa virkestorkar och är en världsledande leverantör med sitt forsknings- och utvecklingscentrum i Skellefteå. Med fulltecknad orderbok för 2018 och drygt 60 procent av omsättningen på export är Valutec väl värda att nomineras till Årets Exportföretag.

Årets innovationsföretag (Norran Affärsliv/Idéforum Skellefteå):

ICD: För de flesta Skelleftebor är ICD två datorbutiker. För andra är det ett företag fyllt av smarta och snabbt framtagna lösningar. Till exempel ett specialanpassat tangentbord för den extrema miljön i ambulanser, och en fläktlös dator. Ingenting är omöjligt när ICD får en förfrågan!

Årets tillväxtraket (Pwc):

Lappvattnets Snickeri: Ett Burträskföretag som med lång hantverkstradition tillverkar kök och specialinredningar av högsta kvalitet. Med prestigeleveranser till bland annat Grand Hôtel och exklusiva bostadsrätter landet över är varumärket etablerat som ett nationellt premiummärke med rakettillväxt.

Årets småföretag (Nordea)

Electrolux Home: I en bransch där företag efter företag hamnar i frysboxen utgör denna butik ett undantag. I över 40 år har Electrolux Home med stort engagemang och service i toppklass hjälpt Skelleftebor att hitta nya kök, vitvaror och allt däremellan. Josef, Pär och alla deras medarbetare är en sann tillgång för hushållen i Skellefteå och visar ständigt prov på starkt lokalt engagemang. Att passa bollen lönar sig!

Årets hållbara företag (Advokatbyrån Kaiding):

Martinsons: De som beställer från Martinsons gör alltid ett framtidssäkert val. Långsiktigheten genomsyrar hela verksamheten. Företaget förädlar virke från hållbart brukade skogar i Västerbotten på anläggningar som drivs helt av förnybar energi. Företaget förbättrar ständigt sin verksamhet dessutom med jämställdhet och varje medarbetares utveckling som ledord.

Årets varumärke (Marknadsföreningen):

Skellefteå: Genom ett gränsöverskridande och kreativt arbetssätt har gruppen bakom Northvolts etablering gett varumärket Skellefteå en ny och kraftigare laddning. Den unika samarbetsformen mellan offentlig sektor och näringsliv har skapat nationell uppmärksamhet för Skellefteå som en attraktiv etableringsort fylld med framåtanda – en plats för framtida spännande etableringar. Alla Skellefteås 72447 invånare nomineras till detta pris.

Årets unga entreprenör (Ung företagsamhet/Sammes stiftelse):

Johanna Hedlund, Norrlandstvätten: Efter att personligen ha satsat på att utveckla sitt entreprenörskunnande i No Plan B fick Johanna möjlighet att driva Norrlandstvätten. Efter hennes inträde har förtaget utvecklats, omsättningen ökats med 40 % och resultatet gått från röda till svarta siffror. Ett rent föredöme!

Årets profil (Swedbank):

Robert Lindberg: Med många strängar på sin lyra och en aldrig ¨sinande energi för att sätta Skellefteå på kartan fortsätter Robert Lindberg att förverkliga högtflygande idéer. Tack vare Robert (och gratis parkering på flyget) har det aldrig varit enklare för Skellefteå och hela norra Sverige att nå världen, eller för världen att nå Skellefteå. Det bidrar starkt till en bättre utveckling för oss alla.

Årets företag (Skellefteå kommun):

Norrsten: Kanske är det syskonkärleken? Eller den trivsamma miljön i Burträsk? En viss passion för geologi, design och teknik kan vi ta för givet. För att inte tala om stoltheten över ett gott hantverk! Vad det än är så funkar det. Norrsten är en riktig juvel i Skellefteås näringsliv. Familjeföretag har framgångsrikt genomfört ett generationsskifte och banar ny väg i en marknad under förändring.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.