Miljonstöd till affärsutveckling i Västerbottens småföretag

Småföretag i Västerbotten kan nu söka affärsutvecklingscheckar på 50 000-125 000 kronor. Totalt har Tillväxtverket tilldelat Länsstyrelsen i Västerbotten tre miljoner kronor till detta.

Det finns två inriktningar på checkarna  digitalisering och internationalisering. I Västerbotten har dessa inriktningar fått lika mycket pengar.  Checkarna ska användas till att ta in extern kompetens för att utveckla företag. De finansierar max halva kostnaden för köp av tjänst eller projektanställning. Företaget ska ha 2–49 anställda och omsätta minst tre miljoner kronor.

Checken kan till exempel användas till att ta fram en digital strategi eller digitalisera företagets verksamhet.

Checkar för internationalisering har funnit sedan 2013. De kan till exempel användas till att göra marknadsundersökningar eller söka leverantörer i utlandet – allt för att nå nya internationella marknader.

Totalt har Tillväxtverket avsatt 106 miljoner kronor till detta i 17 regioner.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.