14 glada dagar till ända – börsen vände ned

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag i sidled. Efter en halvtimmes handel är OMXS-index oförändrat på 590,5.

Nedgången i Stockholm var bred, med 20 av aktierna i OMXS30-index på minus. Börsnedgången fördjupades efter USA-statistik som visade att sysselsättningen utanför jordbrukssektorn minskade med 33 000 jobb i september, den första nedgången på en månad sedan 2010. Huvudförklaringen till den oväntade nedgången är negativa effekter i kölvattnet på orkanerna Harvey och Irma.

SAS-aktien rasade med 10 procent sedan styrelsen kallat till extrastämma för att få mandat att genomföra en miljardemission.

Bland tungviktarna drog telekomtillverkaren Ericsson och biometriföretaget Fingerprint mest uppåt, med kurslyft på 0,8 respektive 1,3 procent. Sämst gick skogsbolaget SCA, ned 3,1 procent. Indextunga klädkedjan H&M var också en bromskloss med ett kursfall på 0,4 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. Londonbörsens FTSE-index gick upp 0,2 procent, Parisbörsens CAC-index sjönk 0,4 procent och Frankfurtbörsens DAX-index föll med 0,1 procent.

Taggar:

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.