Filet smakar bättre än filen

ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Foto: Foto: Insändarredaktionen

Not Found2013-08-16 04:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi äldre norr- och västerbottningar är till stor del uppväxta på fil. Det var filet och tunnbrödet som tidvis höll oss vid liv. Filen använde vi till att skärpa bågsågen.

Det struntar Norrmejerier i, trots säte i Luleå. För att flörta med de många sörlänningarna påstår de på filpaketet att ”den svenska filen föddes i Norrland” och har ”smak av en norrländsk tradition”.

Men Norrmejeriers egen norrländska tradition verkar vara av det ytligare slaget. Låt oss häruppe även fortsättningsvis använda filen till motorsågarna och filet till sommarfrukostarna, gärna med färska hallon till.

Och kanske en korvskiva från garanterat norrländska Bastuträsk. Sedan får sörlänningarna fila sågar med vad de vill, gärna med sörländsk tradition.

Cogito ergo sum

ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Läs mer om