Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Skellefteå tingsrätt. Foto: JEANETTE LÖVGREN

15-åring dömd för tre brott

Tvingade ett par till sexuella handlingar.

En 15-årig ung man har dömts vid Skellefteå tingsrätt för olaga hot, försök till sexuellt tvång och sexuellt ofredande. Påföljden blir ungdomsvård enligt ett kontrakt, och skadestånd till de drabbade.

Det var i februari som det hände. 15-åringen träffade två jämnåriga bekanta, en tjej och en kille som nyligen blivit tillsammans. Han förslog att de skulle hälsa på en annan man. I lägenheten lurade 15-åringen iväg lägenhetsinnehavaren och sa till paret att de skulle göra tre utmaningar innan de fick gå därifrån.

Först skulle de hångla med varandra, vilket de gjorde. Sedan blev utmaningarna mer och mer sexuellt kränkande. Paret ville inte. 15-åringen tog fram en kniv och höll den mot tjejens hals. Han sa åt hennes pojkvän att göra den sista utmaningen, vilket han vägrade. 15-åringen höll även kniven mot pojkvännens hals. Han rispade med kniven i dörren och sa att det var så han skulle göra mot dem.

Då kom lägenhetsinnehavaren tillbaka och de kunde ta sig ut. Efter kontakt med skolans kurator gjordes en polisanmälan. Några dagar senare kom tre kamrater till 15-åringen fram till tjejen på hennes skola. De sa att de skulle hälsa från 15-åringen att ”hon var körd” och gjorde en gest över halsen.

Tingsrätten noterar den tilltalades låga ålder och håller med Socialtjänstens bedömning om att familjehem är att föredra framför behandlingshem. 15-åringen ska betala skadestånd på 15 000 kronor till tjejen och 10 000 kronor till killen.

Publicerad 2013-07-02

Hovrätten · bedrägerihärvan
pengar11

Domstolen: Han ljög om kassakistan

Ikon Skellefteå Den 75-årige inlandsprofilen talade inte sanning om kistorna med pengar.
20140415_103346

På sju minuter hittades guldägget

Ikon Byske Snabbast hittills är Ewa Eriksson, Ostvik.
brottsmisstankar · grov stöld
hb-tingvar

Domstolen: Han ska sitta häktad”

Ikon Skellefteå Åklagarens bevis var tillräckliga, nu är 23-åringen häktad för inbrottet på Myntgatan....
Annonsera