Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
/

Pubafton för seniorer

Drygt fyrtiofem Seniorer i Arvidsjaur samlades till ”Pubafton för Seniorer” på CapsiCum den 26 april för en trevlig kväll.

Det var femte gången man kunde samla seniorer till en gemensam träff där inga krav ställs på medlemskap i en pensionärsförening. Man kan bara droppa in och ha en trevlig kväll tillsammans med andra seniorer.

När vi anlände till puben var vi nästan bland de första som anlände före utsatt tid. Där fanns redan några gäster som satt och konverserade och väntade på att få hugga in på den buffé som var under

iordningsställande. Även vi tog för oss av det som erbjöds. Efterhand fylldes så lokalen med grupper av sällskap som liksom vi passade på att tillsammans med ett glas vin eller öl få något till livs.

För några av gästerna var det första gången man besökte puben, och nu tillsammans med någon som tidigare upplevt det positiva med denna aktivitet. När de senare under kvällen fick frågan vad de tyckte om denna nya träffpunkt för seniorer så sade de sig vara intresserade att återkomma även vid ett senare tillfälle och självklart sprida ryktet om hur trevlig denna samvaro är. Att döma av antalet närvarande denna afton så är detta tydligen något man tycker har blivit ett lyckat initiativ som man uppskattar. Ett ställe där man kan träffas under gemytliga förhållanden med god mat och bra service. Risken att låta allt för enformig vill jag ändå vidhålla min åsikt att Eva Branden och SPRF är de som har fått detta till den succé det blivit och som är ett av de bästa initiativ som har genomförts på länge här i Arvidsjaur och alla närvarande är av samma uppfattning.

Eva Branden hälsar så alla gäster hjärtligt välkommen till denna femte pubafton. Hon är mer än överväldigad av att så många har hittat hit denna afton. Vid en förfrågan till gästerna om man kan tänka sig att detta kunde bli en återkommande aktivitet till hösten så får Eva Branden ett rungande ”Ja” till svar. Styrelsen tar beslut i samråd med pubens ägare vilket datum som passar bäst för varje tillfälle. Lite extra spänning känner vi inför kvällen och det uppdrag vi fått av SPRF-Tidningen. Vi skulle nämligen göra ett reportage om denna aktivitet som vi inom SPRF startat upp, och som senare kommer att publiceras i vår medlemstidning till hösten.

Efter det att gästerna fått sina tallrikar fyllda med smakrika rätter och olika drycker till maten, och umgåtts en stund var det så dags för det som vi utvalda var där för att göra, nämligen att välja ut ett antal gäster för intervjuer. Frågorna handlar bl.a. om varför de är här i kväll och vad de tycker om denna typ av sociala samvaro för seniorer. När vi så är klara kan vi konstatera att över lag är samtliga intervjuade nöjda med vad som erbjuds av sociala aktiviteter och samtliga föreningarna har ett bra utbud att välja mellan.

Eva presenterade så den tänkta underhållaningen för kvällen. Temat är ”Har du hört den förut” som vi väl känner igen från ett välkänt TV program. Det är tänkt att gästerna själva skall få en möjlighet att framföra sina historier eller skrönor och dela med sig av den glädjen som ett sådant framförande brukar medföra. Efter en stund är det så Eva själv som är modig nog att vara den förste som börjar. Mer behövs inte förrän ett antal modiga gästerna vill framföra sina historier där de som står upp och berättar får välförkänta applåder och skratt som piggar upp stämningen i lokalen till topp. Man går sen runt och bekantar sig med de övriga gästerna och konverserar om allehanda saker och ting som händer runt omkring oss och runt om i världen. Ingen skall känna sig utanför gemens-kapen denna kväll.

Kvällen börjar lida mot sitt slut, och när vi senare lämnade puben fanns det fortfarande några gäster kvar som satt tillsammans och pratade med varandra. Ett som är säkert det är att vi kommer tillbaks nästa gång, och nästa gång. Med andra så kommer vi nog i längden att bli klassade som stamgäster.

Text och bild Kenneth Ruth

 

Publicerad 2012-05-01

Läs våra kommentarsregler

Reaktion

Vad tycker du?

Fortsätt fatta framsynta beslut

Ikon Insändare Arvidjaur har så mycket att erbjuda. Därför är Vittjåkk viktigt!
Annonsera