Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
 Mattias Lindström. FOTO: LEIF ANDERSSON

Säsongen kan vara över för Lindström

18-åriga Mattias Lindström har haft en mardrömsäsong. Senaste beskedet kring hans skada i knäet är att rehabiliteringen kommer att ta tid. Sannolikt är årets säsong slut för AIK:s stortalang.

Allt såg bra ut för Lindström. Förra säsongen fick han debutera i A-laget, fick A-lagskontrakt och blev draftad i tredje rundan av Carolina Hurricanes.

Men årets säsong började på sämsta tänkbara sätt. Under en träning i september vred Lindström knäet nästan ur led. Förhoppningarna att han skulle komma tillbaka fort var ändå goda, men då drabbades spelaren av lunginflammation. Efter det gjorde talangen ett nytt försök att komma tillbaka.

– Men jag fick aldrig någon styrsel i knäet när jag gick på is, sa Mattias Lindström som oförtrutet har kämpat vidare under hösten.

AIK:s läkare, Karin Granberg förklarar:

– Han har fått en ovanlig skada som inte visade sig på magnetröngen. Dessutom gick all rehabträning jättebra. Det var när Mattias gick på is det blev problem och det förbryllade till en början.

För lite mer än en vecka sedan opererades Lindström. Då konstaterades att han hade broskskada och även ett ledband som håller i knäskålen var uttänjt.

Efter operationen fick AIK:s talangfulla forward beskedet han inte ville ha.

– Läkarna berättade att jag riskerar att missa resten av säsongen. Jag får vara inställd på att det blir så om jag inte har lite tur med läkningen.

Just nu befinner sig Lindström hemma hos föräldrarna i Boden. Han har även påbörjat rehabiliteringsträning.

– Nu i början är det lite jobbigt eftersom benet måste vara rakt hela tiden. Jag har ett skydd som ser till att knäet inte kan röra sig något under tiden som det läker.

Benet ska vara rakt till den sjunde december då Lindström kommer att träffa läkarna som opererade honom. Sedan kommer han att gå med benet rakt ytterligare några veckor.

Beskedet att den unga forwarden troligen missar den här säsongen är inte roligt för klubben.

– Tråkigt för Mattias. Vi hade verkligen behövt hans kunskaper. Jag hoppas att han ändå kan ta sig tillbaka till slutet av säsongen, säger sportchefen Lasse Johansson.

Även AIK-tränaren, Hans Särkijärvi, lider med forwarden:

– Jättetråkigt för honom. Han var verkligen på gång. Om det är något som är positivt är det han är ung och kan komma tillbaka fort.

Huvudpersonen själv är förstås deppad över situationen, men vägrar att vika ned sig. Han är inställd på att göra allt för att ta sig tillbaka.

– Jag ska komma tillbaka bättre tränad än någonsin när jag kliver in på isen igen.

Publicerad 2009-12-03 av:
Elin Ala
elin.ala@norran.se

Läs våra kommentarsregler

Reaktion

Vad tycker du?

Annonsera