Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook

Laura Stenberg

90 år

fyller den 14 augusti Laura Stenberg, Malå. Hon är född Lundmark i Öberg, Adak.

Publicerad 2009-08-13 av:
Lena Sandström

Grattis Elsie Söderlund
elsie-sderlund

90 år

fyller den 10 april Elsie Söderlund, Skellefteå. Hon är född och uppväxt i Hjoggböle. Elsie har främst arbetat på Gordons dam som ändringssömmerska. Sportintresset är och har alltid varit stort då främst längdskidåkning på vintern och friidrott på sommaren. Många block med mellantider har skrivits under åren liksom ett otal Melodikrysslösningar. De senare tyvärr utan vinst (hittills). Otaliga är också de småkakor som producerats. Nybakta kakor kommer säkert fram till kaffet under födelsedagen som firas i hemmet med släkt och vänner.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Nils-Olof Omma
nils-olof-omma

50 år

fylller i dag, den 1 april, Nils-Olof Omma, Fällfors. Han är föd i Jäkkvik, är renägare och jobbar med renskötsel. Numera bor han på vinterbeteslandet i Fällfors året runt med sambo och döttrar, men stora delar av året spenderas i Arjeplogsfjällen. Han är även en duktig älgjägare. På fritiden gillar han att titta på hockey och umgås med familj och vänner.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Sven Andersson
sven-andersson

85 år

fyller den 23 mars Sven Andersson, Rönnfälla, Norsjö. Han har arbetat som truckförare på Etri fönster, som det hette då, i Bjurliden. Sven började där 1961 och arbetade där till pensionen. Han har gått sexårig grundskola och sedan blev det skogsarbete i flera år. Intressen är ishockey, Skellefteå AIK, fotboll, trav. Han spelar på hästar och Keno. Sven är jaktintresserad och är gärna ute i naturen och kollar om älgar. Han hälsar även på syskonen.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Bengt-Ola Söderström
bengt-ola-sderstrm

75 år

fyller den 21 mars Bengt-Ola Söderström. Född och pinad under Vojmåns brus, uppväxt i Vilhelmina, utbildad och förförd i Norrbotten. Dagarna spenderar han gärna i torpet, skogen, eller i garaget med allehanda byggnationer eller hantverk alltid något som ska göras! Födelsedagen firas med familjen över en god middag. Å kom ihåg, åldern har absolut ingen betydelse om man inte är en ost.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Sture Marklund
sture-marklund

50 år

fyller den 17 mars Sture Marklund, Stämningsgården. Han driver sedan 30 år tillbaka ett entreprenadföretag tillsammans med sin bror. Fritiden tillbringar han helst på badmintonbanan och han har flera uppdrag inom Skellefteå Badminton. Annars är det långa promenader och någon resa till sol och värme tillsammans med sambon Carina som ligger högt på listan.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Marie Lindfors

50 år

fyller den 17 mars Marie Lindfors, Fällfors. Hon är född i Örnsköldsvik och hette Häggström som flicka. Marie är utbildad verkstadsmekaniker och verktygsmakare. Hon är sjukpensionär sedan 2003 men har arbetat på Hägglund & Söner i Örnsköldsvik i 18 år. Marie är medlem i Dreverklubben och i Taxklubben. Hennes intressen är uppfödning av hundar, jakt, fiske, familjen, handarbete, matlagning och bakning.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Helen Marklund
helen-marklund

50 år

fyller den 10 mars Helen Marklund, Skellefteå. Hon är född i Tarsmyran och hette Södermark som flicka. Helen jobbar på förskola i Myckle. Hon har även jobbat som husdjurstekniker sam som barn- och ungdomsassistent. Hennes intressen är fotografering, film, musik, promenader. Hon läser mycket och cyklar året om samt hejar gärna på barnens matcher i innebandy, fotboll, dans. Födelsedagen firas med Öppet hus.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Martin Edström
martin-95-3

95 år fyller den 8 mars Martin Edström, Bygdeå. Martin är född i Dalkarlså och övertog tidigt hemgården för att driva jord- och skogsbruk under hela sitt yrkesverksamma liv.

Martin är en engagerad föreningsmänniska, och har haft en mängd uppdrag, bland annat inom socialnämnd, bank, hembygdsförening, skogs- och jordbruksrörelsen och IOGT. Martin har ett stort intresse för hembygden och har dokumenterat många händelser och livsöden. Martin har alltid visat omsorg om sina medmänniskor och deltar i kyrkans arbete.

På senare år har Martin arbetat intensivt med släktforskning och lyckats hitta släktband så långt tillbaka som på 1600-talet.

Martin blev änkling redan 1982 och för oss barn som förlorade mamma alltför tidigt är det en stor glädje att pappa får leva ett långt och aktivt liv. Sedan 1990 bor Martin i en lägenhet i Bygdeå.

Bemärkelsedagen firas med Öppet hus i hemmet.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Sven Erik Johansson

80 år

fyller den 28 februari Sven Erik Johansson, Storgrundet, Skelleftehamn. Han är född i Ångermanland och kom till Skelleftehamn för första gången 1954. Sven Erik var med och samlade in över 32 000 namnunderskrifter mot förvaringen av utbränt kärnbränsle i Västerbotten. För närvarande arbetar han och vistas en stor del av sin tid i Stockholm men mycket av hjärtat finns i Storgrundet, där hans barnbarn Sebastian och Konny finns.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Grattis Peter Karlstén
peter-karlsten

50 år

fyller den 29 februari Peter Karlstén, Skellefteå. Han gift med Ann Katrin och har barnen Rasmus, Fabian, Mollie och Otto. Peter arbetar som internationell affärskonsult på Lexicon i Skellefteå och i Stockholm. Han har under 25 år haft olika befattningar inom försäljning. Peter var med och grundade Gamla stan Innebandyklubb och är kassör i klubben. Han har ett stort vin- och champagneintresse. Övriga intressen är familjen, barnens innebandy och Skellefteå AIK.

 

 

 

Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Annonsera