Print Rapportera felRapportera fel Dela på Facebook
Team Soo Shim.Ett gäng eldsjälar har slutit upp kring klubbens elitlag. Övre raden, fr v: Stefan Sandlund, Tomas Gustafsson och Lennart Kågström. Nedre raden: Niklas Andersson, Elisabeth Alraek Kågström och Arvid Ottow.

Soo Shim ska bli Sveriges bästa klubb

Soo Shim har redan satt Skellefteå på taekwondokartan och mer är att vänta. Runt elitlaget har det nu bildats en grupp av ledare, något som unikt i Sverige.

Från ha varit en liten klubb med en handfull utövare har Soo Shim vuxit till att bli Sveriges mest framgångsrika taekwondoklubb på tävlingsnivå. Utvecklingen har gått fort, men organisationen har inte riktigt hängt med.

– I många andra sporter är det vanligt att man har en stab av olika ledare kring laget, men så är det inte inom taekwondon. Där har tränaren allt ansvar, men det är svårt att ensam ha all den kunskap som krävs, berättar Niklas Andersson, huvudinstruktör på Soo Shim.

Därför har klubben nu bildat en ledarstab med experter inom bland annat kost, fysträning och mental träning, som kommer att backa upp elitlaget.

– Det började med att Arvid Ottow kontaktade mig och undrade om vi hade någon sjukgymnast kopplad till klubben. Det hade vi inte och på den vägen är det, berättar Niklas.

– Jag har alltid varit intresserad av idrott och tycker att Soo Shim gjort ett fantastiskt jobb. Det är inte ofta man stöter på en sådan entusiasm som man gör här, säger Arvid, som kommer att ha hand om rehabilitering och förebyggande av skador.

I går hade Team Soo Shim sitt första möte och drog upp riktlinjer för framtiden.

– Vi vill bli absolut ledande i Sverige och för att nå dit gör vi den här unika satsningen. Vi kommer att styra planeringen efter elitlaget, men ändå jobba individuellt och det blir en stor utmaning, säger Niklas, som närmast kommer att dra igång försäsongsträningen.

De stora tävlingarna framöver är junior-EM i slutet av maj, World Cup i juni och VM i oktober.

Publicerad 2009-05-19 av:
Elin Ala
elin.ala@norran.se

GULDEXTRA
banketten-1

Guldmingel fram till småtimmarna

Ikon Skellefteå AIK SM-guld, hyllningar från tusentals fans och guldparty på Stadshotellet.
22

Härlig hemmaseger för Sunnanå

Ikon Sunnanå SK Erika Nilsson Waara såg till att Sunnanå vann hemmapremiären mot Halmia med 3–1.
aik · ladda upp inför finalfesten
tv_moller

TV: Möller hoppar in som reporter

Ikon Norran TV Oscar Möller snodde micken och minglade runt i AIK:s omklädningsrum efter SM-guldet.
aik · tredje finalmatchen
tv_jl1

TV: AIK krossade Färjestad

Ikon Norran TV Lindström: "Vi spelar fantastiskt bra".
SHL · FINAL 2
szab8aff

Holloway öppnade målskyttet

Ikon Skellefteå AIK Bud: ”Skönt att pucken gick in. Det var ett viktigt mål”.
Annonsera