Ulf Marklund

Ulf Marklund, Skellefteå.

Ulf Marklund.

Ulf Marklund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-02 05:00

På morgonen den 26 april avled Ulf Marklund efter ett knappt års kamp mot cancer. Han var son till Ketty och Arne Marklund och föddes i Renström 1964. Efter några år i Boliden blev Ulf 1972 skelleftebo och så skulle han förbli. Efter gymnasiet arbetade han ett 10-tal år på Posten. När det blev övertalighet där utbildade han sig till socionom. Några års arbete i Frivården följdes av många år i skolvärlden. De sista 15 åren som rektor på Balderskolan. Ett arbete han trivdes väldigt bra med och som även gav honom fin bekräftelse och gensvar från elever och arbetskamrater. 

I mitten av 80-talet mötte han sitt livs kärlek, Carina. En livslång och innerlig relation tog sin början och 1999 kom Isak och 2002 Jakob och fulländade familjen. 

Ulf ärvde sin fars intresse för travsport. Att vårda hästarna och tillsammans med kamrater fundera över och pröva olika träningsmetoder var hans stora fritidsintresse. 

Ulf var nöjd med sitt liv. Sjukdomen och behandlingen var på många sätt mycket krävande. Men under några veckor på slutet kunde han summera sin tillvaro. När döden stod i väntrummet blev samtalen med familj, släkt och vänner innehållsrika och fyllda av eftertanke men också skratt.

Visst hade han önskat att vara med i 25-30 år till för att se hur det går för pojkarna, syskonbarnen och alla andra. Men han sa också att en 90-årig Ulf kanske inte skulle kunna summera och analysera livet som han faktiskt nu kunde göra. Ulf kände en tacksamhet över livet och en förundran över att finnas till och han tyckte att just det blev tydligare när han drabbades av sin oåterkalleliga sjukdom.

Det fanns en stark mänsklig värme i närheten av Ulf. Vi kommer att sakna den men också ha den i starkt minne. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!